|
Green-Flora - Форум за цветя Форум за цветя, информация, съвети
|
Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах!
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Elinka Flower
|
Пуснато на: Sun Jul 28, 2013 7:04 pm Заглавие: Котенце си търси дом |
|
|
Миналата неделя намерих на вилата малко котенце. Беше бито и едва се държеше. Купих му мляко и го оставих на съседкта да го гледа. Молех се да оцелее и то се възтанови. От побоя явно има проблем със слуха, но пък е игриво и много гальовно. Постоянно търси да се гали, много мърморка. Този петък му дадох хапче за паразити, изкъпах го, напудрих го за бълхи и кърлежи. Вече си няма нито една бълха. Котенце е около 2 месеца, но не може да живее навън заради проблема със слуха. Ако е на двор лятото трябва да се прибира за спане вътре. Зимата със сигурност трябва да бъде домашно коте.
Ето единствената снимка, която успях да направя, защото ми свършиха батериите на апарата:
Милото в моментът се събира в две шепи, толкова е мънинко.
Моля ви, ако някой има желание да си има гальовен домашен любимец да го прибере. Спасих го след побоя сега искам да му намеря и добри , грижовни спопани. Котето си заслужава грижите. Моля ви, попитайте близки и приятели дали ще искат котето. Не искам да пускам обяви, защото взимат малки котета за храна на змии. Ако не му намеря стопани ще трябва да го дам в приюта на 4 лапи.
Моля ви, помогнете ми да му намеря дом. |
|
Върнете се в началото |
|
|
tsair Flower
|
Пуснато на: Sun Jul 28, 2013 7:19 pm Заглавие: |
|
|
Ели, аз ще го взема. Свекърва ми има нужда от коте. От няколко години гледаше един котарак, но преди три месеца изчезна и сега си няма дружка. Със сигурност ще се грижи за него. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
|
Пуснато на: Mon Jul 29, 2013 7:47 am Заглавие: |
|
|
tsair написа: | Ели, аз ще го взема. Свекърва ми има нужда от коте. От няколко години гледаше един котарак, но преди три месеца изчезна и сега си няма дружка. Със сигурност ще се грижи за него. |
Много се радвам, че ще го вземете и да си има грижовни стопани. Много е миличко. Не съм сигурна дали има проблем със слуха. Аз си мисля, че е така и ще го заведа преди да го изпратя към теб при доктор за преглед. Видно са му липсвали ласки и като всяка жива душица много иска да го галят. Миналата неделя, когато го прибрах едва дишаше и дори със съседката си мислехме, че е болно. Децата от селото казаха, че предишната вечер някакъв мъж / много къщи купиха в селото и вече не се познаваме всички / го е ритал зверски. Милото лежеше на кравйче и не можеше да гледа. Видях, че има много бълхи и го галих с една пръчка. Веднага започна да мърморка и ми стана много мъчно тогава. Да си мисли, че някой го гали, а то с пръчка го "галех" по гръбчето. Оставих го в нашият двор и помолих съседката да му дава храна. В четвъртъка вече се окопитило и явно чувайки й гласа в другия двор директно отишло в тях. Там го намерих в петък играейки с нейните две котета. Прибрах го, дадох му хапче, напудрих го и на следващия ден го изкъпах. Пак се пудрихме и до вчера нямаше нито една бълха. Онази вечер и вчера следобяд спа при мен. На двора не се отделяше от мен и само ми се галеше в краката. Отдели време за игра, но много държеше на моето присъствие. Риташе един орех като профеионалем футболист и една кутийка от лейкопласт му вързах на пейката за да се вее. Легна и си игра с нея като почи час я бута насам - натам. Имам вече две котки и мъжа ми не дава да го вземем и мъничето. Трябва му дом и искам някой много да се грижи за него. Просто иска да го галят и да му обръщат внимание като дете. Иначе слушка и не се катери по масите. Само като седна веднага скача, ляга и започва да мърморка.Много е доверчиво и още в събота легна по гръб и ми даде да го галя по коремчето без да пуска нокти. И двете ми котки го направиха това след като живееха при нас вече от 2-3 месеца.Много е сладко това мъниче. Легне ли в скута ми освен, че мърморка веднага започва да "меси" с лапичките без да пуска нокти. Голяма ми котка го прави това, но с нокти и й давам да "меси" само когат съм с жилетка. Това изобщо не пуска нокти при игра. Просто е една малка душица |
|
Върнете се в началото |
|
|
Fiut Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 2:16 pm Заглавие: |
|
|
Да покажа и нашите котенца тук. Поколение на нашата трикрака черна котана Трипио от един сив котарак. Не са излизали навън още. Вече са с хигиенни навици и хапват сладко и нормална храна. Смели, любопитни, бързи и красиви! Едно можем да си оставим, но три са за раздаване в добри ръце! Вече са гальовни, научени от говорещия с котки - мъжа ми.
Сивите са момичета, черните - момчета. Сивите се различават само по очите - едната е с бежово-кафяви, другата със зелени. Момчетата се различават повече. Единия е чисто черен, зеленоок, спокоен и миролюбив. Другия е с по-дълги косми, лапичките са прошарени и има бяло сърчице на гушката.
Много ще се радвам да намерят добър дом!
Ето ги като бебета
И сега
|
|
Върнете се в началото |
|
|
madamrenie Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 2:39 pm Заглавие: |
|
|
Фют, ми те големи бонбони Дано си намерят добри стопани! Големи сладури и любопитковци |
|
Върнете се в началото |
|
|
Fiut Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 2:55 pm Заглавие: |
|
|
Нали? Много са сладки! И ще са последните ни котенца, мама ще я кастрираме вече. Та последни, ма лачени! |
|
Върнете се в началото |
|
|
simid Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 3:28 pm Заглавие: |
|
|
Роси,едното черно момченце да е за мен Другата седмица ще го взема от София. |
|
Върнете се в началото |
|
|
cleo Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 3:58 pm Заглавие: |
|
|
Фют,много са сладки,ама много.
Ако нямах три котани...,направо са прелест и май синеоки го докарват |
|
Върнете се в началото |
|
|
Fiut Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 4:02 pm Заглавие: |
|
|
simid написа: | Роси,едното черно момченце да е за мен Другата седмица ще го взема от София. |
Много се радвам! Само да кажеш кое и е твое! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Fiut Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 4:03 pm Заглавие: |
|
|
cleo написа: | Фют,много са сладки,ама много.
Ако нямах три котани...,направо са прелест и май синеоки го докарват |
Абе щеше ми се, но не са. Зелено-пепелооки. Странен цвят, но са красавци! |
|
Върнете се в началото |
|
|
cleo Flower
|
Пуснато на: Wed Jul 31, 2013 4:51 pm Заглавие: |
|
|
Няма значение-зеленооки или синеоки,просто са големи сладури,дано се намерат добри стопани. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
|
Пуснато на: Sun Aug 04, 2013 7:35 pm Заглавие: |
|
|
Ето снимки на малкият бонбон, който утре си отива във вкъщи
Закуска
Напълнило тумбачето , вече може и да си поиграем на поляната:
Кутията с китката е около 1,5 - 2 л.
След тичане по поляната и игра с капачката вързана на пейката се изморихме и ни удря на дрямка:
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
|
Пуснато на: Sun Aug 04, 2013 7:45 pm Заглавие: |
|
|
Сега е при мен в София и по-малката ни котка / по малка на години, но не и на килограми / я посрещна по същия начин , както я посрещна Маца ,като я донесе детето. Беше точно толкова мъничка, колкото е това бонбонче. Маца се уплаши от нея и започна да я ръмжи и съска, но не се приближава. Старх я беше. Ита сега по същия начин посрещна мъника. Маца нали е аристокотка, само погледна накриво, сигурно си е казала, че едва ли има нужда да протестира срещу поредния натрапник, след като не можа да изгони първия, вдигна гордо глава и си замина на хлад на другия балкон. Ита обаче само обикаля. Хем мре от любопитсво, хем я е страх. Мъника е инкяр, като нея, когато дойде. Хич не му пука, обиколи къщата, помириса навсякъде, изяде на Ита яденето, което й беше останало в купичката и накрая се настани на нейното място на дивана и си заспа. |
|
Върнете се в началото |
|
|
tsair Flower
|
Пуснато на: Mon Aug 05, 2013 11:54 am Заглавие: |
|
|
Днес ще си е у дома. С нетърпение я чакам. Благодаря Ели! |
|
Върнете се в началото |
|
|
pepina Flower
|
Пуснато на: Mon Aug 05, 2013 12:07 pm Заглавие: |
|
|
Много добри сърца имате, дами
Това сладурче е истинско късметлийче, пу-пу! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
|
Пуснато на: Tue Aug 06, 2013 9:13 pm Заглавие: |
|
|
pepina написа: | Много добри сърца имате, дами
Това сладурче е истинско късметлийче, пу-пу! |
Петя, ако не те познавах щях да си замълча. Ама те познавам, за което много се радвам и съм сигурна, че няма да подминеш някоя душица в беда.
Бимбонка вчера си замина във вкъщи и чакам с нетърпение снимки. Милата мъничка пътува с метрото и после сина на Мими я взе и качи във влака. Изпратих я до последно и хем се радвах, хем ми беше много мъчно. После си поплаках малко и вечерта още малко , когато й гледах снимките. Мими се обади, че са пристигнали и днес пак й подосаждах да я питам как е Бинбонка.
Чакам с нетърпение нейната тема, а аз пускам тема за мойте две кокотки.
Чакам и тема за още един мацан,който от днес си има нов дом и снимки на едни бебета кученца, както и на всичките ни любимци |
|
Върнете се в началото |
|
|
pepina Flower
|
Пуснато на: Tue Aug 06, 2013 10:02 pm Заглавие: |
|
|
Да, сега виждам, че все едно се дистанцирам от дамите с добрите сърца, ама то е само по географски причини , затова не взех участие в тези вълнения. Но котето наистина е късметлийче, много хора въобще не биха му обърнали внимание, камо ли да се ангажират с него така. Иначе и аз съм гледала и птички, и котета, даже веднъж отчувах едни съвсем новородени, давах им мляко със спринцовка и им бършех дупетата с мокра кърпичка, все едно съм мама котка. Тогава работех в един хотел, криех ги на тавана Цял месец продължи това, с колежката се сменяхме да ги храним, после ги подарихме. Радостта да спасиш живот е страхотно нещо. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|