Green-Flora - Форум за цветя Форуми Green-Flora - Форум за цветя
Форум за цветя, информация, съвети

ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори
Котенце си търси дом
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Домашни любимци и хобита
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elinka
Flower

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Sun Jul 28, 2013 7:04 pm    Заглавие: Котенце си търси дом Отговорете с цитат

Миналата неделя намерих на вилата малко котенце. Беше бито и едва се държеше. Купих му мляко и го оставих на съседкта да го гледа. Молех се да оцелее и то се възтанови. От побоя явно има проблем със слуха, но пък е игриво и много гальовно. Постоянно търси да се гали, много мърморка. Този петък му дадох хапче за паразити, изкъпах го, напудрих го за бълхи и кърлежи. Вече си няма нито една бълха. Котенце е около 2 месеца, но не може да живее навън заради проблема със слуха. Ако е на двор лятото трябва да се прибира за спане вътре. Зимата със сигурност трябва да бъде домашно коте.
Ето единствената снимка, която успях да направя, защото ми свършиха батериите на апарата:

Милото в моментът се събира в две шепи, толкова е мънинко.
Моля ви, ако някой има желание да си има гальовен домашен любимец да го прибере. Спасих го след побоя сега искам да му намеря и добри , грижовни спопани. Котето си заслужава грижите. Моля ви, попитайте близки и приятели дали ще искат котето. Не искам да пускам обяви, защото взимат малки котета за храна на змии. Ако не му намеря стопани ще трябва да го дам в приюта на 4 лапи.
Моля ви, помогнете ми да му намеря дом.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tsair
Flower

МнениеПуснато на: Sun Jul 28, 2013 7:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ели, аз ще го взема. Свекърва ми има нужда от коте. От няколко години гледаше един котарак, но преди три месеца изчезна и сега си няма дружка. Със сигурност ще се грижи за него.
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Mon Jul 29, 2013 7:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

tsair написа:
Ели, аз ще го взема. Свекърва ми има нужда от коте. От няколко години гледаше един котарак, но преди три месеца изчезна и сега си няма дружка. Със сигурност ще се грижи за него.

Много се радвам, че ще го вземете и да си има грижовни стопани. Много е миличко. Не съм сигурна дали има проблем със слуха. Аз си мисля, че е така и ще го заведа преди да го изпратя към теб при доктор за преглед. Видно са му липсвали ласки и като всяка жива душица много иска да го галят. Миналата неделя, когато го прибрах едва дишаше и дори със съседката си мислехме, че е болно. Децата от селото казаха, че предишната вечер някакъв мъж / много къщи купиха в селото и вече не се познаваме всички / го е ритал зверски. Милото лежеше на кравйче и не можеше да гледа. Видях, че има много бълхи и го галих с една пръчка. Веднага започна да мърморка и ми стана много мъчно тогава. Да си мисли, че някой го гали, а то с пръчка го "галех" по гръбчето. Оставих го в нашият двор и помолих съседката да му дава храна. В четвъртъка вече се окопитило и явно чувайки й гласа в другия двор директно отишло в тях. Там го намерих в петък играейки с нейните две котета. Прибрах го, дадох му хапче, напудрих го и на следващия ден го изкъпах. Пак се пудрихме и до вчера нямаше нито една бълха. Онази вечер и вчера следобяд спа при мен. На двора не се отделяше от мен и само ми се галеше в краката. Отдели време за игра, но много държеше на моето присъствие. Риташе един орех като профеионалем футболист и една кутийка от лейкопласт му вързах на пейката за да се вее. Легна и си игра с нея като почи час я бута насам - натам. Имам вече две котки и мъжа ми не дава да го вземем и мъничето. Трябва му дом и искам някой много да се грижи за него. Просто иска да го галят и да му обръщат внимание като дете. Иначе слушка и не се катери по масите. Само като седна веднага скача, ляга и започва да мърморка.Много е доверчиво и още в събота легна по гръб и ми даде да го галя по коремчето без да пуска нокти. И двете ми котки го направиха това след като живееха при нас вече от 2-3 месеца.Много е сладко това мъниче. Легне ли в скута ми освен, че мърморка веднага започва да "меси" с лапичките без да пуска нокти. Голяма ми котка го прави това, но с нокти и й давам да "меси" само когат съм с жилетка. Това изобщо не пуска нокти при игра. Просто е една малка душица love
Върнете се в началото
Fiut
Flower

Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 2:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да покажа и нашите котенца тук. Поколение на нашата трикрака черна котана Трипио от един сив котарак. Не са излизали навън още. Вече са с хигиенни навици и хапват сладко и нормална храна. Смели, любопитни, бързи и красиви! Едно можем да си оставим, но три са за раздаване в добри ръце! Вече са гальовни, научени от говорещия с котки - мъжа ми.
Сивите са момичета, черните - момчета. Сивите се различават само по очите - едната е с бежово-кафяви, другата със зелени. Момчетата се различават повече. Единия е чисто черен, зеленоок, спокоен и миролюбив. Другия е с по-дълги косми, лапичките са прошарени и има бяло сърчице на гушката.
Много ще се радвам да намерят добър дом!
Ето ги като бебета

И сега

Върнете се в началото
madamrenie
Flower

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Фют, ми те големи бонбони Smile Дано си намерят добри стопани! Големи сладури и любопитковци Very Happy
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 2:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нали? Много са сладки! И ще са последните ни котенца, мама ще я кастрираме вече. Та последни, ма лачени!
Върнете се в началото
simid
Flower

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 3:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Роси,едното черно момченце да е за мен Smile Другата седмица ще го взема от София.
Върнете се в началото
cleo
Flower

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 3:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Фют,много са сладки,ама много.
Ако нямах три котани...,направо са прелест и май синеоки го докарват
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 4:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

simid написа:
Роси,едното черно момченце да е за мен Smile Другата седмица ще го взема от София.

Много се радвам! Само да кажеш кое и е твое!
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 4:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

cleo написа:
Фют,много са сладки,ама много.
Ако нямах три котани...,направо са прелест и май синеоки го докарват

Абе щеше ми се, но не са. Зелено-пепелооки. Странен цвят, но са красавци!
Върнете се в началото
cleo
Flower

МнениеПуснато на: Wed Jul 31, 2013 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма значение-зеленооки или синеоки,просто са големи сладури,дано се намерат добри стопани.
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Sun Aug 04, 2013 7:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето снимки на малкият бонбон, който утре си отива във вкъщи Smile
Закуска
Напълнило тумбачето , вече може и да си поиграем на поляната:

Кутията с китката е около 1,5 - 2 л.

След тичане по поляната и игра с капачката вързана на пейката се изморихме и ни удря на дрямка:
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Sun Aug 04, 2013 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега е при мен в София и по-малката ни котка / по малка на години, но не и на килограми laught / я посрещна по същия начин , както я посрещна Маца ,като я донесе детето. Беше точно толкова мъничка, колкото е това бонбонче. Маца се уплаши от нея и започна да я ръмжи и съска, но не се приближава. Старх я беше. Ита сега по същия начин посрещна мъника. Маца нали е аристокотка, само погледна накриво, сигурно си е казала, че едва ли има нужда да протестира срещу поредния натрапник, след като не можа да изгони първия, вдигна гордо глава и си замина на хлад на другия балкон. Ита обаче само обикаля. Хем мре от любопитсво, хем я е страх. Мъника е инкяр, като нея, когато дойде. Хич не му пука, обиколи къщата, помириса навсякъде, изяде на Ита яденето, което й беше останало в купичката и накрая се настани на нейното място на дивана и си заспа.
Върнете се в началото
tsair
Flower

МнениеПуснато на: Mon Aug 05, 2013 11:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес ще си е у дома. С нетърпение я чакам. Благодаря Ели!
Върнете се в началото
pepina
Flower

МнениеПуснато на: Mon Aug 05, 2013 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много добри сърца имате, дами Smile
Това сладурче е истинско късметлийче, пу-пу!
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Tue Aug 06, 2013 9:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pepina написа:
Много добри сърца имате, дами Smile
Това сладурче е истинско късметлийче, пу-пу!

Петя, ако не те познавах щях да си замълча. Ама те познавам, за което много се радвам и съм сигурна, че няма да подминеш някоя душица в беда.
Бимбонка вчера си замина във вкъщи и чакам с нетърпение снимки. Милата мъничка пътува с метрото и после сина на Мими я взе и качи във влака. Изпратих я до последно и хем се радвах, хем ми беше много мъчно. После си поплаках малко и вечерта още малко , когато й гледах снимките. Мими се обади, че са пристигнали и днес пак й подосаждах да я питам как е Бинбонка.
Чакам с нетърпение нейната тема, а аз пускам тема за мойте две кокотки.
Чакам и тема за още един мацан,който от днес си има нов дом и снимки на едни бебета кученца, както и на всичките ни любимци Smile
Върнете се в началото
pepina
Flower

МнениеПуснато на: Tue Aug 06, 2013 10:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, сега виждам, че все едно се дистанцирам от дамите с добрите сърца, ама то е само по географски причини Embarassed , затова не взех участие в тези вълнения. Но котето наистина е късметлийче, много хора въобще не биха му обърнали внимание, камо ли да се ангажират с него така. Иначе и аз съм гледала и птички, и котета, даже веднъж отчувах едни съвсем новородени, давах им мляко със спринцовка и им бършех дупетата с мокра кърпичка, все едно съм мама котка. Тогава работех в един хотел, криех ги на тавана Smile Цял месец продължи това, с колежката се сменяхме да ги храним, после ги подарихме. Радостта да спасиш живот е страхотно нещо.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Домашни любимци и хобита Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети